top of page

De grote gaven van hoofd en hart. Levensportret van een 80-jarige!


Levensportret door Cora de Roon over haar 15 jaar oudere broer Rens die opklom van krantenjongen tot miljonair! In de nacht van 8 op 9 februari 1937, net voor één uur ’s nachts wordt het eerste kind van Cor en Sjaan geboren. Het is een zoon en daar hebben ze op gehoopt. Ze zijn heel blij en dankbaar. Het wordt een zware winter, veel geld voor voedsel is er niet, maar toch zijn ze gelukkig. Cor heeft eigenhandig een prachtig ledikantje gemaakt in de werkplaats van zijn broer Lau en het ‘hemeltje’ lenen ze. Sjaan op haar beurt gaat naar de markt voor lapjes en maakt alle kleertjes zelf. Ze zijn goed voorbereid. De baby wordt Laurens Hendrik de Roon genoemd, naar zijn grootvader. Zijn roepnaam wordt Rens. Het is zijn levensverhaal dat Cora in dit levensportret vastlegt ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag op 9 februari 2017.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Volg Orange
  • facebook.png
  • twitter.png
  • linkedin.png
RSS Feed
bottom of page