De grote gaven van hoofd en hart. Levensportret van een 80-jarige!

June 8, 2017

 

Levensportret door Cora de Roon over haar 15 jaar oudere broer Rens die opklom van krantenjongen tot miljonair! In de nacht van 8 op 9 februari 1937, net voor één uur ’s nachts wordt het eerste kind van Cor en Sjaan geboren. Het is een zoon en daar hebben ze op gehoopt. Ze zijn heel blij en dankbaar. Het wordt een zware winter, veel geld voor voedsel is er niet, maar toch zijn ze gelukkig. Cor heeft eigenhandig een prachtig ledikantje gemaakt in de werkplaats van zijn broer Lau en het ‘hemeltje’ lenen ze. Sjaan op haar beurt gaat naar de markt voor lapjes en maakt alle kleertjes zelf. Ze zijn goed voorbereid. De baby wordt Laurens Hendrik de Roon genoemd, naar zijn grootvader. Zijn roepnaam wordt Rens. Het is zijn levensverhaal dat Cora in dit levensportret vastlegt ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag op 9 februari 2017.

 

 

Please reload

Featured Posts

Nieuwe Workshop-serie Biografie start 27 september 2018

April 12, 2018

1/3
Please reload

Recent Posts

May 15, 2018

Please reload

Search By Tags
Please reload

Volg Orange
  • facebook.png
  • twitter.png
  • linkedin.png
RSS Feed
Contact

Jacob Marisstraat 12
1058 HZ Amsterdam


Tel: +31 06-536 86 270

geaterheege@orangeconsult.com

  • facebook.png
  • linkedin.png

© 2016 Orange Change Consult. Gemaakt door Acanthis Communicatie